• Moha a Facebookon
  • twitter
  • Rovat rss


Két új partisorozatot indít a Kollektiva

A Kollektiva októbertől két új sorozattal várja az elektronikus zenei színtér szimpatizánsait a Corvintetőn. A heti rendszerességgel jelentkező Kollektiva Klub a legfrissebb zenék és a merész hangzások képviseletét tűzte ki célul. Ezen kívül feltörekvő tehetségek bemutatásában is jeleskedni fog a sorozat. A Kollektiva Loves pedig minden hónapban egy-egy befutott külföldi producer meghívásával fog kitűnni. •

buli / zene / elektro

2011.10.08.

írta/forrás
Somogyi Zoltán

Negyedik éve az éjszaki életben

A Kollektiva dj és partiszervező alakulata 2007 tavaszán a Kollektiva Nights-szal robbant be a fővárosi éjszakába. A buli hamar sorozattá nőtte ki magát, olyan vendégekkel, mint a Bloody Beetroots, Alex Metric vagy Kissy Sell Out. Emellett a srácok elindították a „kisebb” volumenű klubestjüket, ami havi rendszerességgel jelentkezett. A külföldi fellépőkkel feltuningolt Kollektiva Nights és a hazai arcokat szerepeltető klubest két külön helyszínen futott. Utóbbinak először a Trafó (ma Mappa), később a Merlin adott hosszabb távra otthont.

Szeptember végétől a Corvintetőn

Az idei évben a Kollektiva átköltözött a Corvintetőre. A választás nem véletlenül esett a Blaha Lujza téri szórakozóhelyre. A Tető könnyen megközelíthető éjszaka, sok a külföldi vendég, ráadásul támogatja a Kollektiva elképzeléseit is, ami a hosszú távú együttműködés alapja. A srácok úgy gondolták, eljött az ideje annak, hogy nagyobb rendszerességgel legyenek jelen a rendezvényeik a budapesti éjszakában. Ennek eredménye a szeptember végétől hetente jelentkező klubest, valamint az októberben induló, havi bontású Kollektiva Loves sorozat.
A Klub esetében a friss zenei elemek bemutatása mellett nem titkolt cél a hazai partiszíntér felélénkítése, európai szintű pezsgés meghonosítása. Ebben nyújt segítséget a Burn-nel történő együttműködés. A nemzetközi klubest kialakítása érdekében egyrészt a Burn kötelékébe tartozó feltörekvő fiatal dj-producereket invitál hazánkba a Kollektiva csapata, másrészt a környező országok hasonló mentalitású dj-it hívják meg egy-egy fellépés erejéig. A lengyel, cseh, holland, dán vendégek minden bizonnyal magukkal hozzák hazájuk klubszíntereinek hangulatát, ezáltal színt csempészve a helyi éjszakába. A Kollektiva Loves-ra a Kollektiva alakulata az álaluk kedvelt és játszott fiatal külföldi producereket hívja meg, akik a nemzetközi színtéren már nevet szereztek maguknak, hazánkban azonban eddig még nem jártak. A sorozat ezáltal egyfajta hiánypótló funkciót is betölt.

A zenei sokszínűségre nem lehet panasz

A Kollektiva Klub szeptember 29-én teltházas bulival nyitott. A házigazdák mellett (Fullstereo, Popbitch, TMX) fellépet Dánia egyik legígéretesebb feltörekvő dj-je, Sven Francisco. Az október 8-án, szombaton startoló Kollektiva Loves első vendége a svéd Style of Eye lesz, aki techno, house, és elektró elemeket ötvöz zenéjében. A 2003 óta tevékenykedő dj remixeiért egyaránt oda vannak a külföldi popsztárok és elektronikus zenei formációk is. Számait többek között A-Trak vagy a Swedish House Mafia is játssza. A következő hónapban az angol Louis La Roche látogat a Corvintetőre, aki diszkót és elektropopot ötvöz felkapott klubhangzásokkal. December elején az olasz Reset! fogja felfűteni a hangulatot okosan összerakott mixével, ami dögös houseból és reszelős elektróból kever ki. A sokszínűség tehát adott.

INFO

Kollektiva Klub
Minden csütörtök este

Vendégek:
Október 6.: Tolo (LavaLava)
Október 13.: Metha (Breakbeat Massive)
Október 20. dMIT.RY (Neo Violence, CZ)
Október 27.: Slap In The Bass (No Brainer)

Belépő: 200 HUF

Kollektiva Loves
Havonta egyszer

Vendégek:
Október 8.: Style of Eye (SE)
November 5.: Louis La Roche (UK)
December 3.: Reset! (IT)

Belépő: 1800 HUF

Házigazdák: Fullstereo, Popbitch, TMX

Helyszín: Corvintető, Corvin Áruház 4. emelet, VIII. Blaha Lujza tér 1-2., bejárat a Somogyi Béla utcából

Korhatár 18+ !

www.facebook.com/kollektivaofficial
www.facebook.com/corvinteto
www.facebook.com/event.php

Fotó

Az új szépségideál az androgünPaintballHarmadik típusú fesztiválnyárBelépőEgy hely nem elégDivat - 2011 nyárCareer power bitchVizsgadivat